• Verken samen met jouw vrienden, partner of het hele gezin de donkere gangen van een echte Limburgse Mergelgrot

Grot Avontuur Limburg - Individueel

Wie kent ze niet, de Limburgse grotten? Verken samen met jouw vrienden, partner of het hele gezin de donkere gangen van de Geulhemmergoeve. Deze typische mergelgroeve is een eeuwen oude grot, gelegen tussen Maastricht en het toeristische Valkenburg.

Deze activiteit onderscheidt zich van de groepsactiviteit 'Grot Avontuur Limburg', omdat de activiteit individueel of samen met een of meerdere mensen te boeken is op vastgestelde data en tijden. 

Door hier te klikken kun je de agenda bekijken om te zien op welke dagen het mogelijk is om alleen of met meerdere mensen deel te nemen aan de activiteit Grot Avontuur Limburg.

Door hier te klikken kom je op onze tickets pagina om daar direct jouw tickets voor de activiteit 'Grot Avontuur Limburg' te bestellen!

Het is er pikdonker en muisstil. In de wirwar van gangen kun je gemakkelijk verdwalen en gedesori├źnteerd raken ... Ware het niet dat je de grotten verkent aan de veilige hand van een ervaren gids, die deze mergelgroeve op z'n duimpje kent.

Tijdens deze grottentocht ga je op avontuur in de Geulhemmergroeve in Berg en Terblijt, met een gangenstelsel van circa 25 km. Slechts een klein deel daarvan is opengesteld voor publiek. De gids vertelt je van alles over de spannende geschiedenis van deze grotten, die tijdens de Franse Revolutie dienden als schuilplaats.

De kilometerslange gangenstelsels zijn ontstaan door de eeuwenlange mergelwinning in de regio. Grote blokken mergel werden uitgebroken en in kleinere stenen gezaagd, onder andere om huizen mee te bouwen. Het krijtgesteente is tientallen miljoenen jaren geleden ontstaan doordat de kalkhoudende resten van in zee levende diertjes zich op de bodem van de terugtrekkende zee afzetten.

Deze tocht is ook als speciale vrijgezelleneditie te boeken. Tijdens deze zogenaamde 'Tocht der bezinning' legt de vrijgezel een deel van de route individueel af, alvorens zich bij de rest van het gezelschap te voegen.

Op woensdagen en zaterdagen is de avontuurlijke grottentocht van 19:00 - 21:00 uur.
Op zondagen is de avontuurlijke grottentocht van 11:00 - 13:00 uur.