• De Avontuurlijke Grottentocht bij Back On Track Adventures is het leukste personeelsuitje in het donker.
  • De spannendste familiedag organiseer je met een Avontuurlijke Grottentocht bij Back On Track Adventures.
  • Het spannendste vrijgezellenfeest beleeft de vrijgezel met De Tocht Der Bezinning bij Back On Track Adventures. Een grottentocht waarbij de vrijgezel een gedeelte helemaal alleen met alleen kaarslicht aflegt.

Grot Avontuur Limburg - Maastricht / Valkenburg

Het spannendste uitje in Zuid-Limburg!

Het is er pikdonker en muisstil. In de wirwar van gangen kun je gemakkelijk verdwalen en gedesoriënteerd raken ... Ware het niet dat je deze Limburgse grot tussen Maastricht en Valkenburg verkent aan de veilige hand van een ervaren gids, die deze mergelgroeve op z'n duimpje kent.

Tijdens deze grottentocht ga je op avontuur in de Geulhemmergroeve in Berg en Terblijt, met een gangenstelsel van circa 25 km. Slechts een klein deel daarvan is opengesteld voor publiek. De ervaren gids vertelt je van alles over de spannende geschiedenis van deze grotten, die tijdens de Franse Revolutie dienden als schuilplaats.

Deze tocht is ook als speciale vrijgezelleneditie te boeken. Tijdens deze zogenaamde 'Tocht der bezinning' legt de vrijgezel een deel van de route individueel af, alvorens zich bij de rest van het gezelschap te voegen.

De kilometerslange gangenstelsels zijn ontstaan door de eeuwenlange mergelwinning in de regio. Grote blokken mergel werden uitgebroken en in kleinere stenen gezaagd, onder andere om huizen mee te bouwen. Het krijtgesteente is tientallen miljoenen jaren geleden ontstaan doordat de kalkhoudende resten van in zee levende diertjes zich op de bodem van de terugtrekkende zee afzetten.

Tip van Patrick: "Deze grottentocht wordt veel geboekt als bedrijfsuitstapje en schoolexcursie."

Duur activiteit: ca. 2 uur (ca. 3,5 km lopen)

Aantal personen: minimaal 10

Prijs: € 25,00 p.p.*

* Boek meerdere activiteiten en profiteer van oplopende korting!