• De nieuwe St. Pietersberg-route om te kunnen mountainbiken in Maastricht

Mountainbiken in Maastricht

Na een voortraject van vijf jaar waarin vergunningen verschaft moesten worden gaat het er dan eindelijk komen: De St. Pietersberg-route. De St. Pietersberg-route wordt een mtb-route die gaat aansluiten op de mountainbike routes in Zuid-Limburg en op een Belgische mountainbike route. Het huidige mtb-routenetwerk in Zuid-Limburg telt 17 routes en is in totaal 250 km lang. Daar gaat dus de 16 km lange St. Pietersberg-route bij komen. De aanleg start in het najaar van 2017.

De nieuwe route komt over de 2 heuvels net ten zuiden van Maastricht: de Sint Pietersberg en de Observant. De Observant ligt voor een deel op Belgisch grondgebied. Daar zal de nieuwe mtb-route dan ook aan gaan sluiten op de Belgische mtb-route. Zo zal er een nieuwe verbinding in het Euregio mtb-routenetwerk ontstaan.

Over de flanken van de Observant zal een zelfstandige route van ongeveer 6 km komen dat onderdeel uitmaakt van het totale rondje van 16 km. In totaal komen er 6 single tracks en heel wat leuke korte hellingen en afdalingen bij.

Ondanks dat toch sommige mensen er met de mountainbike hebben gefietst is mountainbiken op de Sint Pietersberg de afgelopen jaren verboden geweest. Dat is het nu nog steeds. Lezers van dit bericht willen wij dan ook nadrukkelijk verzoeken nog niet te gaan mountainbike in het gebied. Met de nieuwe vaste route wordt er rekening gehouden met de natuur en mede-gebruikers van het gebied.

Wij van Back On Track Adventures willen de leden van Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg bedanken voor hun inzet en zien er naar uit om in de toekomst gebruik te mogen maken van de nieuwe St. Pietersberg-route door dit prachtige stukje natuur.

Kun je niet wachten en wil je wel alvast gaan mountainbiken in de buurt van Maastricht, kijk dan op:

Groepsactiviteit Mountainbiken Maastricht    of   Mountainbiken Individueel Maastricht